Emmot Zaini

Jejaribiru.blogspot.com

Pages

Saturday, September 24, 2011

Penyakit ketika Exam

Aigooo ! X tahan . asyik sakit je kalo exam !!!

X paham kenapa nak datang penyakit kalo time exam !!!

Penyakit tidur dalam dewan exam !!!

Penyakit lupa point jawapan !!!

Penyakit "headache" !!!!

Yang paling common dalam hidup aku ni , penyakit batuk2 time exam !!!

Final exam mang bagi impak y "luar biasa" dalam hidup aku , Dapatkan aq menangani semua masalah ini ?
Tunggu dan lihat ...... Sebab aku seorang y tak pernah nak selesaikan masalah !! okey !!

(aku nak stop msg my-ex, aku dah cuba buang phone aku dalam almari supaya aku tak berkepit je dgn phone aku-sebenarnya xda sapa pun nk contact aku-,aku nak stop main game dalam FB krn Game sngt Suck!, aku nak balik umah dan aku bencikan segamat !!!!) 

Friday, September 23, 2011

Clearance Awal ???

Hoho ! Awalnya buat clearance bilik , Nak clearance buat ape ? Kene la buat clearance sbb duduk hostel okey !! even free tak berbayo sewa, kene la jugak berbakti (sebenarnya terpaksa buat sbb tu mang dah roles kalo nak duduk hostel). Every semester kene buat Clearance, dari part 1 smpai la ni part 4. Tak ada pape comment atau pun ketidakpuas hati kalo kene buat clearance pun. Paling2 "rajin" pun aku lap tingkap . Hahahah . Segamat ni mang penuh dgn habuk. Agak seinci jugak la habuk ni semua.

Cun Cun Cun Cun . kene clearance awal gila babeng ! Esk aq ada paper tau ! (1st paper) hari ni aq wat clearance . Yang paling Cun ! Aku x start pape paper final lagi aq dah wat clearance . Hahaha. Yang cun gila . Aku buat clearance dgn adik2 romatez aq y cun cun punya , hehehe . Tak da gambar time wat clearance tadi ! Sbb kami-kami semua "Cun cun" belaka ,,

Esk final for 1st paper, InsyaAllah aku boleh buat yang terbaik , amin ....

Thursday, September 22, 2011

Susah Hidup Student ni.

Salam pagi khamis y tersangat pagi, sekarang pukul 1.00 am . We'll see how long i take for wrote this entry, hihi.    Apa y nak shared kat sini, pasal independent la kowt. Wah ! Almost 2 year baru nak sedar betapa susahnya nak jadi STUDENT ? hihi. Bukan apa sebelom ni takda kesedaran SIVIK, sbb 2 masih xsedar2 lagi. Actually nak study for this nite, sbb paper lg 2 days. Tak catch up abis ni. Btw nak blogging jap okey.

Back to story,
Kalo dulu semuanya senang. Setiap kali nak balik atau pun pergi UiTM semuanya senang, ada org nak hantar ada org y akan jemput. Tapi sekarang KIRIM SALAM JELA. Semua benda aku kene buat sendiri, INDEPENDENT la kan !! Kalo dulu perjalanan dr Shah Alam ke Segamat ambik masa 3jam setengah kowt, sbb ada org yang akan hantar aku pergi terminal. Same goes to Segamat ke Shah Alam. But now, Sunway to Terminal Tasik Selatan (TBS) to Segamat makan masa 4jam setengah ! Knp lama sngat ? Sbb kene ambik Rapid bus for went to KL Center then took KTM to TBS. Lama 2 nak tunggu public transport 2 datang. Paling sadis, bila smpai terminal Segamat kene tunggu Bus Kuning tok balik UiTM, makan masa almost 1 hour . Lagi malang kalo aq balik time xda bus kat terminal . Lagi lama la nak tunggu Bus Kuning 2. Oissshh !

Kalo dulu perjalanan lancar je mcm air mengalir kat sungai (mengong tol) tapi sekarang ni banyak je y berlaku bila dah start independent ni. Sulit, sulit ,sulit . hahaha. Xpala, time ni la aq baru nak belajar erti kehidupan seorang pelajar. Lebih2 duduk kat negeri org. (Menyesal sikit blaja jaoh2 ni, sbb bnyak je y susah dr senang). Sekurang-kurangnya aq ada experience dan sekurang-kurangnya aq belajar dari kesusahan ni tok motivate diri aku sendiri. Dan sebenarnya aku pasang hajat nak further study to Degree level. Doakan aku yea....

Quite blurring. Sorry. Tapi benda y nak mention kat sini. Sekarang balik Segamat sempoi je. Bawa beg galas je. Kalo dulu dengan bagai2 beg and handbeg. Sekarang se Simple y boleh . Nnt xda la semak je nak bergerak :)  [Add on ---> beg galas PINK so suck u know !!!!! Oisssh !]

with XOXO,
NurFatimahMatZaini <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...