Emmot Zaini

Jejaribiru.blogspot.com

Pages

Sunday, April 1, 2012

Langgar Kucing "kedebok"

Baru je sampai sewa kat Jementah ni.  Tadi pergi bandar jap karaoke and makan ; 
OTW nak balik rumah "KEDEBOK" kucing melintas tiba2 terus  kene langar dgn kete kami
 "Muhai la drive" . Kami senyap sesenyap alam, radio terus diperlahan kan. 
"Lahaulawalakuwatailabilailazimilazi"
aku mengucap sbb takot and muhai terus baca ayat kursi sbb terkejut sngt. 
Aku nmpk kucing 2 melintas and btl2 masok bawah kete kami. Semua sentap senyap je ...
Dah la perjalanan jaoh mkn ms hampir setengah jam. Hutan je, dalam pukul 1145 pm.
Mang lengang la jalan. Nak x nak aku terpaksa senyap je mengucap dalam hati tak berani nak ckp pape.
 Sebab kitaorg langgar binatang kat2 dgn hutan so seram,...  
and aku kalo takot aku memang senyap, tak nak gedik2... Then kitaorg singgah kat 7E. 
Saja nak singgah konon2 xnak bg benda ngikut.. urmm 
entah la kat umah skrng ni tingal aku berdua dgn muhai je.
Yang lain pergi Melaka..~~ x kisah la .. pape jela.. Tapi kesian kucing 2 ..
Kami minx maaf, btl2 minx maaf bukan sengaja nak langar., awok 2 y melintas terus. terkejot kami...
sob... sob... sob.....

Saturday, March 24, 2012

Easy come easy go.


Rasa nya dah lama sngt xda on9. Semua gara2 BB aku yang dah kene potong. Ckp psl pasal BB org Maxis call and soh buat payment. Damn . My life always stuck with debt. Muda2 lagi dah berhutang, *Sigh

Sekarang ni, musim exam and aku dah lepas 2 paper. Malangnya, kedua-dua paper 2 memang susah and aku rasa aku Repeat . OMO !! Aku xnak la. Next sem dah part 6 kalo ada repeat paper then tibe2 exam part 6 pun ada je paper yang aku sangkut lagi mcm mana? Risau la ~~~

Urmm, Aku dah x update status since ..(entah x ingat) Tapi tadi update pulak~~ Tetiba rasa nak update. Pedulikan jela apa y aku update kan "who care". Yang lawak nya *hehe aku ada beli 1 buku note kecil yang comel. Semua benda yang aku nak wat as status aku tulis kat dalam buku 2. Semua benda y aku marah, sedih and benda yang nak bgtau warga FB aku tulis kat buku pink 2 je. Nanti kalo bosan2 aku boleh tengok status kat buku aku tu je. ^ ^

Since musim exam ni dah 3 drama korea and semua movie yang ada dalam laptop aku dah khatam. Lebih2 cerita korea. Cakap pasal cte korea tibe aku minat warna2 lembut lebih2 warna pink. Korea kan obses dgn warna pink yang comel2. Alahai ~~~ dulu sk gila warna purple, bila dah benci faz aku sk warna kuning pulak, bila dah bosan aku suka warna terquise, bila nampak Merah 2 seksi aku sk merah pulak and bila layan cte korea aku sk pink pulak?? Aishhh x tetap pendirian btl :O

Aku nak pergi lpk hangout dgn kwn. Lepak genting ke, pulau ke, picnic ke ... Tapi aku xda duit nak join dorg. Kene cari duit sendiri ... sedih la.. Kan bagus kalo bagun2 je ada org datang sebelah aku then cakap, "Jangan Risau pasal perbelanjaan awk sy tanggung"         ___Berangan_____

Gambar ni. Gambar time aku keje kedai baju kat pyramid.
Miss dorg sngt2. Sbb yang laki 2 kalo wat plan outing dia sti ajak aku.
Yang pempuan 2 slalu je dengar aku bebel lebih2 pasal laki.
Aku xsabar nak keje sbb aku x sabar nak abis belaja. 

AJA AJA FIGHTING  

Saturday, March 10, 2012

Broga Hill

Salam Sayang yang tak berapa nak sayang . hehehe.  OK cerita lama di fresh kan kembali.
Semua ni gara aku tak da broadband and memandang kan final exam dah bermula so aku prefer x nak
activate balik broadband :) Kene ingat ke bila aku pergi broga ? OK2 ... Hari tu pergo Broga on
Sunday, 4 March. Pergi dgn housemate Zue (cousin) and mcm biasa ada daus and Amy (kepala).
Mang have fun gila and that is my first time pergi naik bukit. And ada kawan aku pertikaikan aku naik bukit je nape x naik gunung . HAHAHAHAH . Naik bukit pun dah separuh nyawa, Sorry ler aku x cukup stamina lagi.
Thanx friend for the best moment y u'all bagi kat aku and dgn my own bf (yang tak berapa nak bf lg) pun
xpernah rancang nak buat aktivity mcm 2. I have to consider back him as my BoyFie . . .  hihi :)












Sunday, February 19, 2012

Agak2 ada y baca x?

             Tidur pukul 12 am bangun kul 2 am. sekarang x tidur . Kenapa. Sebab badan gatal2. Mungkin toto dah lama x basuh , pijat segala binatang yang gatal bertandang , argh Geram je . nak basuh mcm mana dah la toto, aku mana ada washing machine. Nak hanta dobi tapi mlm nnt aku nak tidur pakai apa . Umah sewa ni toto je jadi lapik tidur.. Sedih tol !

hahaah Kenapa nak ngadu kat blog ni ? kikikikiki 

              Dah lama jugak x update. Bnyak je bnda nak cerita tapi bila dah click "new post" and taip separuh jalan aku terus stop malas nak terus kan . hahha Malas sngt .!

              Sebenarnya aku dah "terasa" syg balik kowt kat ex. Fazli la . Sapa lagi. Urm .. xda org nak bg aku kesempatan tok bercinta. dah ex nak kat aku , so aku bercinta jela dgn dia. 
(Ada je org minx couple tapi aku x ngam la dgn dorg ~~) Tak kesah la . jnji org tu bahgia dgn Gf dia :)

               Tetiba lagi aku ni ?? okbye , Sekarang ni hujan , tetiba je hujan pagi2 subuh ni .. tapi dah xdapat nak tidur sbb aku dah tegok secawan nescafe. Sakit perot la sbb tu terpaksa minum air panas pagi2 ni ...  Belaja aku mcm biasa je . Tapi aku dah wat prngai balik la. Aku dah start malas nak siap kan assignment lebih2 kalo grouping work aku memang x banyak membantu pun . OH sorry my housemate merangkap classmate @ grouping member .. Sorry sngt2 ..


Fullstop 

Wednesday, January 11, 2012

Takot pada benda y tak logik -__-

Weewittt    Salam 2012 ... Dah masok tahun baru . 1st entry utk tahun baru .
Takot Pada Benda Yang Tak Logik :

1. Takot pada flush Jamban ...
Takot seh . Korg x takot ke . Bila korg nak flush nnt ada air deras jatuh dalam lubang jamban . Bunyi tu sngt menyeramkan k ,.. Aku mang x boleh .Takot ~~
(rumah sewa aku pakai jamban cangkung, compom2 la tangki flush air kat ats kan , bila flush je aku terus lari kua jamban buat pekak ) hihi
Muka Toyee 1 :air jamban pun nak takot aptb


2. Takot pada cacing ...
Tolong la nak cte pun meremang bulu ni ... Mang dari dulu aku mang x boleh tengok cacing, dari kecik kalo aku tengok aku akan telompat2 mcm org gila . ha Ulat pape jenis ulat yang bersekutu mcm cacing pun aku x boleh tengok .. Apatah lagi kalo ulat sampah atau pun ulat pokok. 
(Hari tu mak lie kangkung and aku kene masak sebelum 2 cuci la kan, baik punya cuci sedap2 tgh potong2 kangkung kua cacing sayur y kecik2 halus gila terus aku lari g depan soh mak aku yang masak kangkung 2 . Ok aku x nak mkn kangkung dah )
Muka toyeee 2:xdapat nak mkn mknn sedap dah ~



3. Aku x boleh tengok ular hidup ...
Uloq ??? (loghat)  Tak boleh la.. Tak boleh ... Gambar je boleh , Betul2 x boleh .. Seboleh2 aku nak ngelat dari pandang uloq hidup 2 .. Sumpah aku takot ... INI TIDAK COOL OKEY 
(Setiap pagi kalo nak mndi aku akan tengok bawah kolah takot2 kalo ada uloq yang tersesat masok umah ni) 
Muka Toyee 3 : tak nak ular ~~

4. Aku takot hantu ...
Han han han han tu ..... urmm org ckp jgn takot kat dia bia dia takot kat kita , Tapi dari dulu mang aku penakot . Tapi pernah seketika dulu aku dah berani Tak Takotkan hantu tapi tah mcm mana boleh takot balik . Sampai kan aku mang x kan berani tengok badan yang xcukup tubuh (org mati kene potong etc etc) atau pun hantu melayu or international yang sebenarnya mang semua org tau tu manusia Bukan Hantu .. 
Muka Toyeee 4:  bila la rasa takot ni nak hilang ~


Xtau takot apa dah . Tak terfikir lagi apa yang aku takot .. urmm Takot benda yang tak logik . Tapi sumpah mang x boleh nak atasi . Benda2 mcm ni pun boleh takot kew ~~~~~~ 
OKBYE !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...