Emmot Zaini

Jejaribiru.blogspot.com

Pages

Wednesday, May 4, 2011

Balik Cuti Sem 2011 best !!!!

 sedih kan ... sedih kan ..
sedih la bila korg terpaksa lepak segamat (hostel uitm) 1 hari setengah ...
padahal semua mbe baik korg dah balik !
pendek cte paper terakhir aq 2 (30hb april) adalah second paper terakhir tok kebanyakkan  course .. bermakna ! ! UiTM dah sunyi !!!! so kat wing aq tu lepas je 1 hb may ,. semua org dah balik ..
sbb 1hb may yela last paper .. so no wonder la kalo UiTM sunyi kan ..

tapi selamat la kakak romatez aq berbesar hati nak teman kan aq smpai 2hb may ..
kalo dia xda .. mang mati la aq nak tdo sorg2. MANG XDAPAT LA BANGGG !!
kalo xda akak romatez aq , ntah2 aq dah lari tdo kat pondok guard depan pintu masok UiTM ..
 hahahaha ! mang xbrani la aq sorg .. byang kan la ..
time akak ambik last paper dia (1hb may ) ..aq dok bilik je main lappy smpai lebam !
dh penat br aq stop main lappy ... . tapi y paling sedih nya bila aq aq abis last paper (30hb april) aq tros ase nak nagis sbb kwn2 aq y lain semua dh balik .. aq je ada kat Segamat lagi ..
mlm 2 wat clearance ..sorry ya akak sy xda mood mlm 2 . sbb 2 sy cm bnggang je ..
 (BENGIS) SORRY akak and suha ...
Ok Lupa kan pasal kene stay segamat .. skrng cte pasal nak balik RUMAH !!!!

mbe aq ni kalo nak bngun pagi mang ssh .. so aq cam x confident y dia nak dtng pagi2 ...
 terkejot aq bila dia call aq dia ckp dia dh ada kat Melaka pukul 9.lebih a.m ...
aq ! ha? Budak ni bukan baru gerak ke ..mcm mana leh cpt sngt smpai !!!
aq punya la kelang kabut g mnd n packing barang ,,
padahal aq x siap packing brng .. pagi 2 baru la klang kabut wat semua2 nya .... haha
padan muka !!!! tapi sempat la kemas cuma aq penat and klnag kabut nak mam la..
pas je kwn aq smpai . teros kitaorg berangkat ...
 dlm perjlnan la br aq tau y dia 2 sebenar nya gerak dr kl pukul 4.00 am ..
 perh!!! gila awl dia grak !! tapi dia singgah tdo jap kat mana tah .. R & R ntah ! hahah
Otw nak kua .. dia ckp nk mkn . ok Fine mkn la .. b'fast pagi la katakan ..
pastu tibe2 amy kata nak g mnd kat sg ! perh terkejot aq!! xsangka plk dia nk terjun kat air..
katanya badan dah KEPAM !! hahah (blaja ayt baru KEPAM) ..
ok fine aq dgn terkejut nya rela kan jela kita org lepak sagil ....

dah smpai pun SAGIL !!!! 
hehehe aq xmnd .. aq usya je org y mnd .. 
tapi APA YG PALING BEST !!!!
AQ BW AMY AND DAUS  PERGI UJUNG SAGIL ~~~~~~
PALING UJUNG SKALI Y DEKAT DENGAN AIR TERJUN ,,,
PERH !!! AQ Y KEPAM BALIK !!! 
(berpeluh nak sngt)
tapi mang best la sbb aq dapat jgk gi kat air terjun sagil .. 
cuma penat nak mam je y aq xda elakkan .. krem kaki aq wei ..
aq exercise mang xlayan la .. bila dh daki sagil 2 .. terketak2 ketak kaki aq kepenatan ..
 hahaha .
masa nak naik bukit and tngga gila nk tinggi 2.. mang ase penat sngt !!!!
tapi time nak balik time turun xda plk ase penat sngt ...
untung la ..!!!!! xmnd pun .. :)
daus !!! hahah seram la tengok ko ni !!!!
jgn tercabut plk towel ko 2 ,, hahaha
syok sendiri.. semua mnd ..
bia aq tangkap gmbar aq sendri ,,
hahhaa
untung la dah KEPAM !
dah2 .. ko jgn nk wat muka ngada2 .. ni la amy ,,
 
aq daki gunung !!! kat sagil je :P

selipar daki sagil.. hahahha ....


jadi pas je lepak kat sagil .. kitaorg teros je lepak kat melaka .... hahah best !!! 
sebab kita lepak kat pantai KLEBANG .. aq ni mang batak sikit bila lpk pantai .. heheh 
so AQ BATAK bila sampai pantai .. pantai 2 xla besar sngt ,, 
tapi dari awl pantai smpai ujung pntai aq menapak !! hahha jalan2 nak kurus kan kaki .. kikiki  
kat pantai 2 y best sbb ramai y main wau ... mcm layang2 la jgk . tapi ni wau y gempak sikit kowt .. hehehe..
mang hilang stress aq lepak kat pantai 2 :)
heheh mula la operasi MENGEDIK AQ KAT PANTAI KLEBANG MELAKA :)

JENG JENG JENG !!! baju baru ,, hahha 
tadi daki sagil sampai KEPAM aq berbau peluh2 ,,,
singgah tOILET kat klebang mandi jap n tuka baju . hehhee
like2 this pic ...

hai abg daus !!! dok cangkung je ke ..
 hahahaha

hahha rupa ayam nak menetas !!! :P


pic y aq sk !! walaupun ada y kabur ! x peduli .. aq nak jgk masok kan .. hahahha 
ni la aq n amy ... si drive paling wat aq takot ..
bayang kan time dia drive dia ngntok gila smpai drive mkn jalan ..
mang seram aq .. aq nk tdo pun xjadi ....
aq sembang2 la dgn dia jap ...
tapi last2 aq tdo gak :)








keseorangan kembali... heheeh :P


HUJAN !!!!! teros kitaorg cabut g mkn !! tapi ms 2 pun dh nak dekat 6 lebih .. so DINNER TIME :)

pengenalan : kitaorg mkn kat kedai mkn FAMILI..
dekat dengan PANTAI PUTERI ..
sedap sngt ~~~ O_O
sedap gila ,, :) aq sk mkn time 2 ..... 3 org baru RM30.70..
kitaorg order tomyam sea food, telur bistik, sotong sambal,sotong goreng ...
y paling syok kita org order 5 pingan nasi !!! perh laki lakian 2 la y makan smpai 2 pinggan .. licin 2 .. 
hahaha ,slamat la aq x mkn bnyak ...
kikikiki :P



kan aq diet ! mkn sayur bnyak2 .. hahah sayur 2 sedap ~~~

dah2 amy .. ko jgn nk curi nasi aq plk ..
cukup ko dah mkn 2 pinggan . hahaha



 ni la lauk sebelum kitaorg bantai smpai abis .. pngan y bnyak sayur 2 pinggan aq,..
 hehehehe  untung la aq mkn sayur bnyak2 .. hahaaahah 


penuh sayur !


ok ... ni plk keadaan bila semua dh melantak abis.. 
hahah... sungguh sedap ..sumpah x tipu ...
skrng ni aq ase lapa plk bila tulis entry pasal mkn ni ,,,
mang x lupa .. paling sedap telur bistik ... 
kali pertama tau aq mkn telur bistik ni ,,,,:)



alhamdulillah ..
 aq slamat smpai ..walaupun aq sedar y aq ase aq cm takot2 je tengok mbe aq drive kat highway ...
 mana  x nya .. ngantok giler babeng aq tengok mbe aq 2 smpai mkn jalan time drive,....
 smpai kl dlm kul 12 am. lebih .. 2 kali singgah R&R jgk la tok tdo jap.. sbb dia dh x boleh nak drive dah .. 
hahhaa .. pape pun balik cuti sem ni mang best giler sbb aq dapat lepak2 ...
 thanx ya AMY sbb bw aq jalan2 ...  than xgak kat DAUS gak sbb ko dh teman kan amy ni ... hahaha 
UNTUNG LA SBB DAPAT KUA DGN KORG  :P 

salam terima kasih dr :
SIMOMOT 
yang happy selepas bersedih :P


3 comments:

daus mond said...

seronok la jalan2....

emma plurply said...

hehehhe sonok la.. sapa y xsonok jalan2 .. ahhahaha

Liyana said...

visit back.. jom join my contest.. http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com/2011/05/sentuhan-hati-liyana-aku-dan-ibu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...