Emmot Zaini

Jejaribiru.blogspot.com

Pages

Saturday, December 17, 2011

Rumah Sewa Vs Mahluk halus

*Ya Allah lindungi lah kami*
urmm . Nak cari sngt kan experience br .. Tapi bukan mcm ni y aku expect ... T_T
Tak expect yang bila dah duduk rumah sewa ni mcm2 y menakutkan boleh terjadi . Dulu sebelum masok U dalam kpla ni dah fikir mcm mana la kalo duduk hostel, mesti bnyak hantu, sbb setiap kali dngr cerita hantu je mesti melibatkan hostel (aku xdengar sngt pun cerita2 hantu ni takot seh !!)   Tapi bila tahun pertama and kedua aku kat hostel alhamdulillah tak pernah pulak aku kene kaco mcm y aku dngr cerita dr abg and sepupu aku y dorg kene kaco kat hostel. Tahun ketiga ni aku duduk umah sewa.. DAN~~~~

urmm . Aku x kene kaco (eah kene kot ) Entah la .. sebab incident hari tu bnyak bongkar kan bnyak bnda ! !  First aku smpai rumah sewa ni aku demam , demam yang teramat amat (demam 1 malam je hahaha ), tapi kalo demam pasal hantu mesti la kita sedarkan y kita nmpk "bnda" tu dan kita demam. Tapi bg aku aku demam sbb aku penat sngt sbb bnyak berjalan.... Pastu incident kereta housemate rosak tgh2 hutan and "some" menumpang kat kereta dia . and incident dimana kereta mereka excident and remok teruk bhgian belakang and salah sorg kawan mereka ckp y kereta tu ada "penumpang" ... Urm terus aku balik rumah kebetulan time tu weekand. Culture shock aku masa tu . Duduk kat kawasan perumahan majoriti cina. Masjid pun jaoh mang x dengar bunyi azan pun . Anjing bersepah ..

 Malam lepas balik settle excident kat balai polis ,kitaorg (mlm tu lepak 2 kereta g makan kat segamat) semua membe uitm terpaksa tido rumah sewa sbb dah tgh mlm and dorg x dapat masok uitm dah , Kemuncak !!! Pukul 3 lebih kami semua dngar bunyi anjing menyalak yang sngt kuat . (org kata kalo bunyi anjing mcm tu coz' anjing tu nampak "bnda" ... Aku memang dah terpasang ear phone ni x nak dengar pape bunyi malahan cerita dorg tentang "bnda" pun aku xnak dengar.. Esoknya membe2 yang lain (ada 3 bilik kat rumah ni mlm tu semua bilik penuh tidur asing2 ) cerita dorg pun dngar anjing menyalak and PEREMPUAN MENGILAI .. shit !! aku y xtau pun dah jadi tahu . Sebab kan dorg kat bilik blakang (dekat dgn dapur) salah sorg dr kawan aku cite dia dngar bukan2 pulak .. Aku nak sedapkan hati aku ckp la bunyi tu datang dr dapur rumah depan bilik y dorg bermalam 2 .. hahah Siot !! bilik blakang 2 bilik AKU la !!!

Bilik blakang tu mang mcm seram sikit kowt . Sbb bilik tu blakang , dekat dgn toilet and dapur and bilik 2 . kat balkoni blakang y tak pernah dicuci ... kawasan kosong kat blakang umh (rumah teres xda tingkat ) Terpaksa la aku beli ambi piur (piur piur la lantak aku xtau eja malas nak cari ejaan y btl)  tok wangi kan bilik tu sikit ... OH no.. mang katakan tidak la kalo aku nak g cuci blakang 2 .. Tapi dulu masa awl2 pindah rumah tu aku brani pulak tidur sorg2 .. sebelum xda pape yang berlaku ... Yang best kat bilik blakang boleh dengar amoi tung tang tung tang kalo dorg masak kat dapor,., memekak mekik membingit kan suasana .. Kalo mcm 2 mang buat aku x takot la sbb x sunyi ..

Tapi bnda2 yang aku cerita tu dah berlalu . Berlaku awl bulan 12 .. ni nak masok ujung bulan 12 .. and kenapa aku ungkit cite sbb !!!!!! Semalam housemate balik kul 3 lebih aku yang sekarang ni dah mula tidur 2-3 am pun sedar la yang mereka ni dah masok rumah and tiba2 .. Shit !!! AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUU,. AAAAAAAAUUUUUUUUUUUu .AAAAAAUUUUUUUUUUUuu .. otak btl la .~~~ kitaorg bertiga dngar bunyi aaauuuuu . aaauuuu ... bila amati balik tu bunyi anjing .. Mula2 ingat bunyi "bnda" mcm mendayu2 tapi nyaring and kuat .. tiba2 kantoi plk dngar bunyi suara anjing nak tarik suara bila nak sambung AAAUUUUU ... (ingt vokal bukan sekadar rupa ke !!!) apa lagi . aku pandang housemate, housemate pandang aku .. FiNE!!!!! KEMUNCAK !!! (sbb time 2 pukul 3 lebih) Terus aku tidur diam beribu bahasa  sambil pasang ear phone dendangkan ayat Al-Quran...

Tapi setan mana tah menghasut soh aku tuka siaran radio Hit FM ... last2 aku terlelap and aku tersedar sendiri yang aku dah tutup radio (pakai phone je x mampu nak beli radio gedabak) ... Sesaat ke sesudah 2 aku boleh mimpi hantu pulak .. ala apa ke Shit punya la .. jelas and terang bersuluhkan lampu plk tu .. aku nampak muka bnda 2 and berlaku 1 kemalangan moto .. and nmpak mayat.. alahai .... xsanggup nak ingat !!! Malam yang excident and dapat tau yang rumah kitaorg dah jadi hot port , 2 hari berturut2 aku mimpi hantu .. ha ~~~ seram balik dah ni ... skrng kalo nak g toilet di siang hari je . malam hari kene pk berkali2 dulu br nak masok toilet .. OK FINE !!!!

aku xnak susah kan mak aku , Just aku ckp mak doakan je xda pape yang berlaku kat aku . dulu aku x berapa nak percaya kalo ada "bnda2" ni mengacau org and x percaya kalo barang hilang kita jumpa org tolong berubat then boleh tau sapa y ambik brng 2 ... now bila aku dah lalui nya br la aku percaya . Tapi aku x tau nak percaya 100% ke apa . Janji aku dah tau cukup la .. Skrng . xtau nak buat apa . Berserah jela supaya hati aku ni kuat and berani .. amin ...


what i always did on nite is hidding in blanket,,, sewwrrreeemmm seh !
*illustration purpose*

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...